Biografi

Stine Mari Langstrand
Soprano

«The soprano Stine Mari Langstrand is someone who,
through her extraordinary musical gifts, already has achieved
a high level in her singing. She possesses a lyrical,
yet rich soprano voice, with an exceptional clarity, distinct
and expressive timbre. In my work as Artistic Director for the
LidalNorth International Opera Workshop in Oslo,
we in 2015 had the great pleasure of hearing Ms Langstrand
in several concerts during the workshop days; she also was
the 1st Prize Winner of the LidalNorth Song Competition.
Here, Ms Langstrand aquitted herself beautifully,
with vocal charm, communicating exceptionally well
with the audience.»

– John Lidal, Norwegian National Opera & Ballet,
Artistic Director LidalNorth International Opera Workshop

Stine er lyrisk sopran, født i Harstad i 1980 og hun visste tidlig hva hun skulle gjøre. Allerede som 11åring gjorde hun konserter og opptredener i hjembyen sin. Hun gikk ut med toppkarakter fra
4årig bachelor, Institutt for Musikk, NTNU, i 2005, og mastergrad i musikkteater på samme skole i 2007.

Stine har sunget grevinnen i Figaros bryllup (2014) og sommeren 2016 sang hun rollen som Ilia i Mozarts Idomeneo under LidalNorth International workshop på Kreta. I april 2016 debuterte hun som Birgit i Ketil Hugaas’ musikal “Damene på coopen”.

Hun har vært involvert i Trondheim Symfoniorkesters opera/konsert-produksjoner siden 2008, både som solist og profesjonell ensemble-sanger. Stine has også gjort sopran-soloene i flere kirkemusikk-produksjoner som Gloria Vivaldi (2016), Mozart Kroningsmesse (2015) og Mozart Great Mass (2014)
Stine har vært solist med flere av Forsvarets musikkorps ved forskjellige anledninger, Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Beijing Opera orkester, Trondheim tidligmusikk-ensemble, Trondheimsolistene, Bodø Sinfonietta og Nidaros Brass Band. September 2016 sang hun Sagas-Ochestral fantasymusic med Bergen Filharmoniske Orkester, og i november samme år Ur-fremførte hun sammen med pianist Monica Munkvold Døsen og cellist Ingeborg Skomedal Torvanger sangsyklusen “Johanne Nielsdatter – Dømt til å brennes i Harstad Kulturhus. Musikk av Arne Dagsvik og tekst av Ola Bremnes.

Stine synger også pop/rock og tidligere var hun vokalist i trondheimsbandet “Lumsk”, og laget sammen med dem albumene “Troll” og “Det vilde kor”, videoene “Trolltind” og ”Om Hundrede Aar er Allting Glemt” og singelen ”Nidvisa”. Bandet var også det første noensinne til å vinne By:Larm-stipendet og de spilte flere konserter og turneer både hjemme i Norge og utenlands.

I 2010 kom dobbeltalbumet«Bakgårdsjul» ; Den inneholder nye, nordnorske julesanger med en historie som binder dem sammen. Tekstene av Bjørn Lindquist, musikken av Stine selv, Vidar Berg,
Knut Ola Vang og Bendik Lund Haanshus. Det norske filmselskapet TMM laget en kortfilm som baserer seg på denne historien våren 2015.

Stine har også deltatt på album som “Isabliss” 2008 (Amethystium) og Forsvarets musikkorps juleplate 2007, singelen “Vi kjem med lys” med Rein Aleksander og “Christmas in Nidaros” med
Nidaros Brass Band.